Utbildningar    Baseboll    

Pilegård


Personlig tränare med bakgrund inom elitidrott


Magnus Pilegård, Personlig tränare utomhus i Stockholm

Jag arbetar som personlig tränare i mitt företag Pilegård Träning, som jag startade 2008.

Idrott och träning har alltid varit en stor del av mitt liv. Har i många år spelat baseboll på elitnivå, vilket förde mig till USA där jag spenderade fyra år med att spela samt studera till idrottslärare. Dock blev det ingen satsning på läraryrket, jag arbetade först på en simhall sedan tog jag klivet till att driva min egen firma med inriktning på personlig träning.

Just nu arbetar jag med alla möjliga människor, jobbar heltid och håller i någonstans mellan 30-35 pass i veckan på något sätt. Ungefär tio stycken gruppträningar utomhus per vecka och resterande tid som personlig tränare. Jag har gått en kortare massage utbildning, men masserar inte så ofta nuförtiden, utan lägger med krut på själva träningsbiten.

Träningens utformning beror självklart på kunden och dennes önskemål, men jag fokuserar mest på utomhusträning med egen kroppsvikt framför allt. Som komplement till det använder jag utegym redskap, andra enkla redskap som exempelvis käppar, trx band, romerska ringar, gummiband, kettlebells, räcken, trädgrenar, parkbänkar, backar, trappor etc. Dessutom lär jag ut träning med skivstång och vikter i gym miljöer men oftast binds det ihop med kroppsviktsträning på något sätt.

De utbildningar jag har gått sträcker sig från universitet i USA med inriktning på idrott och hälsa, via PT utbildning hos PT Academy, Fystränarutbildning på Bosön 2008, gick en kostrådgivarkurs samt PCC (en utbildning i avancerad kroppsviktsträning) 2013. Kontinuerligt under de senaste åtta åren har jag vidareutbildat mig inom hälsa, och kommer fortsätta att hålla mig uppdaterad. I höst 2016 gick jag gå en gymnastik utbildning i Holland. Jag går även kontinuerligt på inspiration här i Sverige, såsom en yoga workshop i våras för att nämna något, samt tar emellanåt lektioner hos andra tränare.

Personligen sysslar jag med en ganska blandad träning. Inriktar mig just nu på lite tekniska övningar som handstående, muscleups, front o backlever, alltså mer gymnastiska övningar. Vilket är väldigt roligt då jag inte har någon bakgrund inom gymnastiken så det tillfredställer verkligen mig att få lära mig nya saker.

Som sagt har jag fokus på utomhusträning i alla dess former samt träning i företagsgym, hemma hos kunder, gruppträningar främst utomhus (alla just nu är i egen regi och tyvärr inga öppna grupper för vem som helst just nu.

Magnus Pilegård


Tel: 070-573 54 33
Mail: magnus@personlig-traning.se